Minecraft - co všechno umíme a učíme se?


Minecraft je sandboxová počítačová hra vyvíjená firmou Mojang, v dnešní době je již majetkem Microsoftu. Je vytvořena a kodována v jazyce Java. Její hlavní výhodou je nekonečná hratelnost a obrovské množství modů, které hru mnohonásobně rozvětvují. Hráči mohou budovat vlastní světy, snažit se přežít ve světech plných nástrah a příšer nebo prožívat dobrodružství a objevovat neznámé "země". Hratelnost Minecraft je naprosto fantastická. Nejen hrou je člověk živ, proto Minecraft nabízí i výukové možnosti. Třeba modelování elektronických součástek a elektrických obvodů, teré se dá využít ve výuce fyziky, budoucí architekti si mohou v Minecraft zkoušet navrhovat vlastní stavby včetně interiérů, milovníci chemie mohou vizualizovat dění uvnitř atomů a molekul. Dospělí se u Minecraft nemusí strachovat, že by šlo jen o "bezduché" hraní.


Zaujala tě nabídka kroužků, ale nedovedeš si představit, jak vlastně ten Minecraft na kroužcích hrajeme? Skvělá parta z pondělního kroužku Stavíme v Minecraftu se rozhodli ti přiblížit svoji práci prostřednictvím fotek jejich tvorby. Celý svět a všechny objekty jsou vytvořeny v Minecraft 1.7 ve standartní verzi.



Pondělní Stavíme v Minecraftu je jedním z kroužků naší sekce techniky, které probíhají online a můžeš se jich účastnit třeba v pyžamu z tvého pokojíčku nebo obýváku. Super lektor a kamarád Ladislav Maksoud je živým důkazem toho, že u nás v DDM může učit každý, kdo něco umí, bez ohledu na jeho hendikep. Ladislav je totiž vozíčkář. Nedochází tak do DDM, ale díky technologiím učí, odkud zrovna chce. Navíc díky jeho nadšení získalo "hraní" Minecraft u nás významného partnera, firmu Hicoria, která nám poskytuje zdarma herní servery a technickou podporu pro jejich provoz. Děkujeme.


Účastníci pondělního Stavíme v Minecraftu se letos proměnili v architekty a stavitele. V nově vytvořeném Minecraft světě začali budovat nádherné městečko uprostřed přírody. Dokonce i s domácími zvířaty. Mrkni do galerie. Najdeš na fotkách nějaké, např. koně? A objevíš, na kterém obrázku se stavitelé dokonce sami "vyfotili"? Pokud se ti obrázky líbí a tvorba naší Minecraft party tě zaujala, můžeš se do ní přidat. Mrkni na web, v některých Minecraft kroužcích máme ještě volná místa.

Honza Holeček

23.12.2021

Další články:

Aktuality
Pozvánky
Tipy
Návody
Rozhovory

Technika
Estetika
Přírodověda

O nás Stránky DDMP6
Kontakty

Vyhledávání :

Populární: